Teaterstickorna är en amatörteater-förening i Jönköping. 

 Vill du veta mer om oss och vad vi gör?  

 Information 
På grund av covid-19 är alla grupper pausade.
Om restrektionerna tillåter startar vi våra grupper första veckan i februari. 

Teaterstickorna får stöd av Jönköping Kommuns Kultur och fritidsförvaltning. 
Vår viktigaste sammarbetspartner är studieförbundet Sensus, som hanterar vår kursverksamhet. 

Jönköping Kommuns Kultur och fritidsförvaltning. 

Nuvarande produktion

Vad är det som gör att Lewis Carrolls verk Alice in Underlandet från 1865 blivit en klassiker? Vad är det som gör att dessa olika, spännande och underliga karaktärer och sitt ologiska innehåll inspirerat otaliga konstnärer, musiker och modeskapare runt om i världen? Hur kommer det sig att man än idag kan se teaterföreställningar, musikaler och filmatiseringar av Alice i Underlandet? Det var Teaterstickorna nyfikna på! Hur kan vi nå en publik och beröra människor i alla åldrar 2020? Alice i Underlandet är en saga för alla åldrar. I Alice situation i den märkliga värld hon hamnat i, kan vi känna igen oss själva. Vi kan också sätta oss in i hur det är att vara en främling. Alice blir ständigt ifrågasatt och hånad och så länge vi delar in mänskligheten i VI och DEM kommer känslan av att vara annorlunda, att inte passa in, eller att vara utanför alltid vara aktuellt. Alla kan ta lärdom av berättelsen om Alice i det perspektivet. Nyfikenheten hos Alice har inspirerar till att våga följa sina drömmar och inte bromsa sig själv. Och att släppa tanken och konsten fri, och börja utforska. Barn och unga idag är väl insatta i stora samhälleliga utamaningar. Det kan vi också finna spår av i Teaterstickornas uppsättning. Regi: Eva Edevik
 
Spelperioden av Alice i underlandet på Spira är framflyttad till maj 2022. Klicka på rubriken om du vill se repbilder! Vi återkommer  med information om biljettköp och föreställningstider. 
Framtida produktioner
På grund av covid-19 har dessa föreställningar paus i produktionen. Vi återkommer med nya datum framöver.

 Ronja Rövardotter 

Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter behöver väl knappast någon närmare presentation. Denna fantastiska medeltida saga är läst och älskad i olika delar av världen. Rövardottern, som med sitt mod och sin klokhet, bryter gällande normer och förändrar livsstil och tankar hos hennes nära. Tankar som gör skillnad för många i Mattisborgen och i Borkafästet, för att inte tala om de för de som färdas i skogarna runt om.

Regi: Eva Edevik

 

 Emil i Lönneberga 

Emil i Lönneberga spelas på Arvidsbo Gård, en småländsk idyll med faluröda byggnader strax utanför Jönköping. Föreställningen spelas framför ladugården och gårdens djur bidrar till
stämningen. Det blir en härlig familjeföreställning med en erfaren ensemble som berättar om när Emil fastnade med huvudet i soppskålen, när det var auktion i Backorva och mycket mer!

Regi: Emy Stahl

Är du intresserad av att prova på teater? Våra olika kurser inriktar sig till alla åldrar och det krävs inga förkunskaper! För att läsa mer kan du klicka dig vidare hit och ta del av mer information, eller besöka Sensus.se där du även kan göra anmälan. Vid andra frågor är du mer än välkommen att kontakta oss så svarar vi så fort vi får möjlighet.